2009. május 8., péntek

A bevásárlás

Bár szerda estére terveztem, csak ma reggel volt alkalmam elmenni bevásárolni a Túrára. Ilyenkor nagyon jó, hogy laza a munkahelyem :) Cirka egy óra alatt sikerült is annyi konzervet meg egyebet vásárolnom, hogy éhen nem fogok halni. Ráadásnak vettem egy melegítőt is, ha esetleg a kocsiban kell aludni, na meg két szőke Leffe-t, minden esetre.

A búcsúbuli

Lassan talán rendszeressé válik, hogy kéthetente egyszer munka után kimegyünk a Margit szigetre borozni a rétre, kicsit beszélgetni, magunkat jól érezni. A tegnapi nap is nagyon jól sikerült, annak ellenére, hogy a végén kicsit kevesebben lettünk az első terveknél. A Nyakas budai chardonnay elég ütős volt :)
Áron ígért egy útikönyvet még a Szovjetunióról, mert sajnos Ukrajnáról ilyen nem kapható. Sajnos a könyv pont otthon maradt, de talán ma még lesz rá alkalom, hogy valahogy idejusson hozzánk. A végén már elég jól éreztük magunkat, mint a kép is tanúsítja.

A legénység

Hát ugye, hogy szerény legyek kezdem magammal :)
Kokó kolléga, az arcmester és néger törzsfőnök:
És persze Dobosi Csabi, aki szinte az utolsó pillanatban mentette meg a kétszemélyesre apadt legénységet:
Illetve itt van még Tasi, aki iskolai elfoglaltságai miatt végül itthon marad:

Az alapok

Szóval valamikor egy éve született az ötlet, hogy meg kellene nézni a Kaszpi tengert egy autós túra keretében. Kicsit aludt a dolog, ugye mindenkinek tele az élete mindenfélével, munka meg ilyenek. Azután mikor idén tavasszal úgy alakult a dolog, hogy hirtelen sok szabadidőm lett ismét előkerült a gondolat, mi lenne ha mégis megcsinálnánk ezt a Túrát.
Szó szót, telefon telefont követett és most itt vagyunk, hogy holnap ilyenkor már úton leszünk :)
A terv úgy szól, hogy meglátogatjuk a magyarlakta területeket, Munkácsot, a Vereckei hágót, majd a nagy ukrán fővárost, Kijevet. Itt eltöltünk egy napot, majd mivel a Kaszpi tenger nagyon messze van ezért a Fekete tenger felé vesszük az irányt, meglátogatva Szevasztopolt, az orosz és az ukrán fekete tengeri flotta hadikikötőjét, Odesszát, a Duna deltáját, majd ha még marad rá idő, akkor Bukarestet is Romániában.
Mivel elég bizonytalanok vagyunk az utak minőségében ezért időben csak lazán terveztünk, mindenesetre az biztos, hogy május 9.-én szombat reggel indulunk és megpróbálunk május 16-17.-én valahogy hazaérni.

2009. május 6., szerda

Az első

Hát ez is megszületett. Rövidesen írok némi alap infót a tervezett Túráról, azután pedig irány a Vadkelet :)